Terveyttä ilman lisäaineita

Puhdas+ Vahva Näkö –kapselit silmiesi terveydelle

Puhdas+ Vahva Näkö –kapselit silmiesi terveydelle
4.3.2020 Sami Sundvik

Puhdas+ lanseeraa yhden maailman laadukkaimmista silmänterveystuotteista!

Millä ylläpitää parhaiten silmien terveyttä?

Näkökyky on yksi tärkeimmistä ja herkimmistä aisteistamme. Näkö kehittyy voimakkaasti ensimmäisen kymmenen elinvuotemme ajan ja mahdolliset taittovirheet yleistyvät nuoruusiästä eteenpäin saavuttaen huippunsa aikuiseksi tultaessa. Iän myötä myös silmäsairauksien riski kasvaa ja silmälääkärin tutkimus onkin suositeltavaa viiden vuoden välein kaikille yli 40-vuotiaille ja yli 60 -vuotiailla vähintään kolmen vuoden välein. Lähes kaikki seniori-ikäisistä tarvitsevat jo silmälääkäripalveluita. Yleisimpiä silmäsairauksia ja – vaivoja ovat mm. silmänpohjan rappeuma, diabeettiset silmäsairaudet, glaukooma, kuivasilmäisyys, kaihi ja erilaiset verkkokalvon, lasiaisen ja sarveiskalvon sairaudet sekä ns. ikänäkö. Silmä on hyvin altis myös erilaisille tapaturmille. Silmiään kannattaakin siis suojata ja huoltaa erilaisten suojalasien ja säännöllisten tarkastusten ohella myös niiden terveyttä tukevalla ravinnolla ja riittävällä ravintoaineiden saannilla.

Tutkimusten mukaan eniten silmän terveyteen vaikuttavat ravintoaineet ovat;

✓ Luteiini. Luteiini suojaa silmiä uv-säteilyn haittavaikutuksilta, vähentää riskiä saada harmaakaihi, ehkäisee silmänpohjan ikärappeutumaa ja lieventää sen oireita. Luteiinille ei ole yleisesti hyväksyttyä saantisuositusta, mutta näkemykset suositellusta päiväsaannista vaihtelevat yleensä 4-10 milligramman välillä. Luteiini imeytyy parhaiten rasvaisen aterian yhteydessä.

✓ Zeaksantiini. Zeaksantiinia on runsaasti silmän verkkokalvolla. Sen arvellaan olevan tärkeää silmien terveydelle ja se saattaa ehkäistä silmänpohjan ikärappeumaa, josta kärsii huomattava osa ikääntyvistä ihmisistä. Tutkimusnäyttö asiasta on kuitenkin vielä keskeneräistä. Tupakointi, liiallinen auringonvalo ja puutteellinen ruokavalio lisäävät ikärappeuman riskiä. Nämä riskitekijät ja ikä itsessään saattavatkin lisätä zeaksantaanin tarvetta.

✓ DHA (Omega-3) * DHA:lla on vahva näyttö silmäterveydessä ja se edistää näön pysymistä normaalina.

✓ A-vitamiini * A-vitamiinin ja terveen näön välillä on vahva yhteys. A-vitamiini edistää näön pysymistä normaalina ja sitä pidetään tärkeänä vitamiinina silmänpohjan ikärappeuman ja kaihin ehkäisyssä.

✓ Sinkki * Edistää näön pysymistä normaalina.

✓ B2-vitamiini * Edistää näön pysymistä normaalina.

* merkityillä aineilla on EFSA:n hyväksymä virallinen silmäterveysväite

Uusi Puhdas+ Vahva Näkö- valmiste on markkinoiden laadukkain ja monipuolisin silmänterveystuote.

Puhdas+ Vahva Näkö sisältää erittäin vahvat pitoisuudet useita silmien terveyttä tukevia aineita, kuten omega 3-rasvahappoja, sinkkiä, A- ja B2-vitamiinia sekä patentoitua XanMax® -uutetta. XanMax®-uute on yksi maailman tutkituimmista yhdistelmistä luonnollista vapaata luteiinia (free lutein) ja zeaksantiinia suhteessa 5/1. Luteiini ja zeaksantiini ovat ihmisen silmän verkkokalvon ja linssin kaksi erilaista pääpigmenttiä, jotka kuuluvat karotenoidi nimisiin orgaanisiin pigmentteihin. Karotenoideja löytyy erityisesti tummanvihreistä lehtikasviksista, mutta myös mm. oransseista kasvikunnan lähteistä kuten appelsiinista ja porkkanasta. Luteiini ja zeaksantiini ovatkin molemmat keltapigmenttejä ja esiintyvät usein yhtäaikaisesti luonnossa. Ihmiskeho ei kuitenkaan pysty syntetisoimaan niitä itse, vaan molempia tulee saada riittävä määrä ravinnon mukana.

Xanmax®-uutteen sisältämä Luteiini ja zeaksantiini ovat siis syystä Puhdas+ Vahva Näkö -kapseleiden pääraaka-aineita, sillä ne huolehtivat tehokkaasti silmän verkkokalvon ja linssin toimintakyvystä ja terveydestä. Luteiini ja zeaksantiini toimivat myös antioksidantteina ja auttavat suodattamaan silmille haitallista ultraviolettivaloa. Erään tutkimuksen mukaan luteiini ja zeaksantiini yhdessä nautittuna vähentävät lisäksi silmien valoherkkyyttä.

Puhdas+ Vahva Näkö -kapselit

Sisältää per päiväannos (1 kaps):

✓ Omega-3, DHA & EPA: 670 mg, josta DHA 500 mg ja EPA 100 mg ✓ Luteiini 10 mg
✓ Zeaksantiini 2 mg
✓ Sinkki 10 mg
✓ A-vitamiini 800 μg
✓ B2-vitamiini 1,4 mg

Puhdas Vahva Näkö-tuotteen löydät tästä linkistä