Saccharomyces boulardii – luonnollinen probiootti mangostanin kuoresta

Saccharomyces boulardii on probiootti – hiiva, jonka ranskalainen tiedemies Henri Boulard eristi vuonna 1923 litsin ja mangostanin hedelmistä. Hän havaitsi, että itä – aasialaiset pureskelivat näitä hedelmiä yrittäessään pitää koleran oireita loitolla.

Mangostani on hedelmä, joka kasvaa laajasti eteläisessä ja itäisessä Aasiassa. Mangostani tunnetaan Aasiassa laajasti sen kansanlääkinnällisistä ominaisuuksista. Sitä pidetään yhtenä arvokkaimmista luonnossa kasvavista hedelmistä. Mangostanin kuori sisältää vahvoja antioksidanttisia ksantoniketoneja, fenoliyhdisteitä, jotka antavat tämän kasvin kuorelle voimakkaan tumman ja sinipunaisen värin. Mangostanin aktiiviset vaikuttavat aineet tarjoavat useita lääketieteellisiä etuja. Mangostani on huomattavasti vahvempi antioksidantti kuin esimerkiksi C- tai E-vitamiini.

Saccharomyces boulardii probiootti- hiiva tuotetaan patentoidulla menetelmällä. Tämä patentoidun menetelmän ansiosta se pysyy hengissä erittäin hyvin mahan happamissa olosuhteissa ja lisäksi se vastustaa tehokkaasti proteolyysiä. Optimaalinen lämpötila sen leviämiseen on noin 30 ° C ja se voi päästä erittäin nopeasti korkeaan pitoisuuteen ruoansulatuskanavassa.

Se ei vahingoitu antibiootteista ja se säilyttää luonnon normaalin tasapainon suolistofloorassa.